Palcsek István

Természet, fotók

BEMUTATKOZÁS

Palcsek István Palcsek István vagyok, 1968-ban születtem Orosházán és jelenleg is itt élek.

Barátságom a természettel régi keletű, már gyermekként sok csodálatos kalandot jelentett a természet apró titkainak kifürkészése.

Ez a kötődés pedig tovább erősödött az iskolában. Szívesen gondolok vissza arra, hogy Valaczkai Erzsébet tanítványa voltam, aki elkötelezetten terelgetett a természet szeretete és megismerése felé.

Ma már tudom hogy, az egykor átélt élmények egy életre szólóan meghatározóak lettek számomra. A fényképezéssel azonban viszonylag későn, már felnőtt fejjel kezdtem el komolyabban foglalkozni.

Palcsek István A (természet)fotózás alapjait én is, mint a legtöbb "rendes" természetfotós saját csetlés-botlásaim során tanultam meg, illetve tanulom a mai napig. 2008 óta pedig a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt) is tagja vagyok. Itt olyan emberekkel is kapcsolatba kerültem, akiket példaképemként tisztelhetek, és értékes emberi kapcsolatokkal gazdagodhattam.

Az évek során a természet fotózása számomra egyfajta életszemléletté vált, amely a fényképezés mellett annak tiszteletét is jelenti. A racionális és tudományos megközelítésen túl mindig is lenyűgözött a teremtett világ állandó megújulása, végtelen sokszínűsége. Csodálattal tölt el az a küzdelmekkel és szépségekkel teli örök körforgás, amit csak úgy nevezünk; az Élet.

Végül, de talán legfontosabbként köszönettel tartozok a feleségemnek és a gyerekeinknek, amiért szeretettel és megértéssel fogadják az ezzel való foglalatosságom.

"Ballagó idő"  - Kiegészítés
2011-ben megszületett a legkisebb gyermekünk Bence is, aki egy magasan funkcionáló autista kisfiú.
Az ő különleges világa által egy nyitottabb és sokszínűbb szakaszba lépett az életem. A fényképezésre így kevesebb időm maradt, amely azonban új látásmódokkal és inspirációkkal gazdagodott.

 

Palcsek Bence

Orosháza, 2016